Tranziti planeta su ono što se svakodnevno dešava na nebu i oni mogu imati uticaja na natalni horoskop individualno. Tranzitna planeta može aktivirati neki aspekt, posebno kada se dešavaju pomračenja Sunca ili Meseca.

Merkur trigon/sekstil Neptun – Spiritualnost, kreativnost i umetnost

Merkur trigon/sekstil Neptun je aspekt koji simbolizuje najviši stepen svesti, intuicije i duboke empatije i često komunikaciju ili posao pred kamerama koji deluje magnetično na publiku. Nalazi se u horoskopima kreativnih umetnika, glumaca, scenarista, muzičara, plesača, pisaca, učitelja meditacije, joge i psihoterapeuta.

Neptun se nalazi u svom sedištu u Ribama i daje dobre uvide, imaginaciju, razumevanje i prihvatanje drugih bez osuđivanja.

Ovaj aspekt se nalazi kod hipersenzibilnih i spiritualnih ljudi koji puno rade na sebi i bave se višim temama kao što su smisao života, reinkarnacija, suština zadovoljstva koje se nalazi u nama samima, ako umemo da iskoristimo dobro postavljenog Neptuna.

Prvi korak za dostizanje svesti Neptuna je prihvatanje sebe i svojih mana, što nam daje mogućnost da i druge ljude prihvatimo i razumemo, jer im samo empatijom možemo pomoći. Čovek koji se oseća prihvaćenim dobija samopouzdanje i snagu za svoj lični razvoj. Neptun u sekstilu sa Merkurom nam daje pozitivan način razmišljanja, verovanje u sebe, a samim tim i mogućnost da napredujemo u životu.

Postoji i druga strana Neptuna, koji se nalazi u konjunkciji, kvadratima ili opozicijama sa ličnim planetama, koji može uticati na potrebu za bežanjem od stvarnosti u svet laži, zavisnosti, depresije, strahova i autodestrukcije.

Do uvida dolazimo kada shvatimo da nam veštački raj nije potreban da bismo dostigli više stanje svesti i bili srećni.
Potrebno je samo da prihvatimo sebe, verujemo u svoje sposobnosti i budemo kreativni.

poseidon

Mercury trine/sextile Neptune – spirituality, creativity, art and empathy

Mercury trine/sextile Neptune in Pisces is an aspect that symbolizes the highest level of consciousness, intuition and deep empathy and often communication or work in front of the cameras, with magnetic influence on the audience. It can be found in horoscopes of creative artists, actors, screen writers, musicians, dancers, writers, teachers of meditation, yoga instructors, and psychotherapists.

Neptune is positioned in its center in Pisces and gives good insights, imagination, understanding, and acceptance of others without judgment.

This current aspect is found in the hypersensitive and spiritual people who work hard on their self-development and are engaged in the higher subjects such as the meaning of life, reincarnation, and the essence of pleasure which is in ourselves, if we know how to use a well-positioned Neptune.

The first step for reaching Neptune is acceptance of ourselves and our flaws, which gives us the possibility to also accept and understand other people, because we can help them only with empathy. The man who feels accepted gains the confidence and strength for his personal self-development. Neptune sextile Mercury gives us a positive way of thinking, belief in ourselves, and therefore the ability to make progress in life. There is another side of Neptune, which is in conjunction, squares or oppositions with personal planets, which may influence the need for running away from reality into a world of lies, dependence, depression, fears, and self-destruction.

We gain the insight when we realize that we do not need artificial paradise in order to reach a higher state of consciousness and be happy.

We just have to accept ourselves, believe in our abilities and be creative.

Merkur sekstil/trigon Jupiter – Više obrazovanje i prenošenje znanja

Merkur simbolizuje praktično razmišljanje, inteligenciju, govor, pisanje i analizu biće u sekstilu ili trigonu sa Jupiterom koji simbolizuje obrazovanje, podršku, sintezu, intelektualce, inostranstvo, kvalitet, moral, ekspanziju i optimizam.

Odličan je period za učenje stranih jezika, astrologije i razumevanje, studiranje, kontakte i poslove sa strancima i putovanja u inostranstvo.

Oni koji ovaj aspekt imaju u natalnom horoskopu imaju stalnu potrebu za višim obrazovanjem, čitanjem i prenošenjem znanja drugima.

Merkur je inteligentan učenik koji stalno postavlja pitanja i ide ka tome da jednog dana i sam postane Jupiter koji će nekada i prestići svog profesora.

Ovo je um intelektualca, koji razume ono što uči i primenjuje u poslu.

Profesije koje označavaju ovaj aspekt mogu biti: prevodioci, profesori, pedagozi, psiholozi, naučnici, pisci, astrolozi, konsultanti i pravnici.

Merkur/Jupiter su svestrani ljudi, duhoviti, komunikativni i interesantni sagovornici.

Copyright © 2014 [Aleksandra Arizanović]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana

merkur jupiter

Merkur u Srcu Sunca – Kazimi konjunkcija Merkura i Sunca

Sunce simbolizuje autoritet, centralne ličnosti, kraljeve, oca, supruga, unutrašnji mir, sposobnost, snagu volje u kazimi konjunkciji sa Merkurom koji simbolizuje glasnika bogova, govor, pisanje, komunikaciju, učenje, svest, razum i razmišljanje, donosi odličan period za komunikaciju, meditaciju i uvide.

Ova konjunkcija se zove KAZIMI KONJUNKCIJA, jer se Merkur nalazi “u srcu Sunca” (Kralja), najviše može biti udaljen 17 minuta, što se ne događa često.

Konkretno, Merkur će biti u centru solarnog diska, što ga maksimalno pojačava. Sunce se ispoljava kroz Merkur koji se nalazi u najboljem položaju.

Osobe koje imaju kazimi konjunkciju u natalnom horoskopu su praktične, elokventne, genijalne, imaju talenat za pisanje, dobro pamćenje i učenje, jake uvide, inteligencija se nasleđuje od oca, jer se moć Sunca (oca) ispoljava kroz Merkur. Nastavite sa čitanjem

Venera u trigonu sa Saturnom – Zrelost, posvećenost i postavljanje granica u vezi

Venera u Blizancima u trigonu sa Saturnom u Vodoliji donosi brakove ili veze koje traju, kojima je neophodna odgovornost, poverenje, vernost i posvećenost, ali i pomirenje sa bivšim partnerom.
U ovakvim vezama često postoji veća razlika u godinama, minimum 7 godina, nekad i ostajanje u odnosu zbog dužnosti i brige prema partneru kada strast nestane.

Partner može biti hladan i rezervisan po prirodi i da mu pokazivanje emocija ide teže, ali postoji privrženost i potreba da se ljubav pokazuje kroz kompromise, činjenje, trud i sigurnost.

Saturn je nesigurni narcis i potrebno mu je da dobije potvrdu vlastite vrednosti od partnerke, zato nikad prvi ne pokazuje emocije.
Ljubav traje iako više nema zaljubljenosti I strasti, jer prelazi u zreliji odnos – brak.

Ovaj aspekt često odlaže brak za zrele godine, nekada postoji i strah od bliskosti, povređivanja, koji ima uzroke u detinjstvu, ukoliko osoba oseća da nije dobila dovoljno ljubavi od roditelja i sada pokušava to da nadoknadi i da popuni prazninu.
U odnosu se traže struktura i organizacija, uzajamno poštovanje, postavljanje granica, vernost, finansijska sigurnost i uvažavanje. Veza vremenom postaje sve stabilnija, a žene sa ovim aspektom često sa godinama postaju zadovoljnije sobom i lepše.

U mlađim godinama ih često privlače stariji partneri, jer traže sigurnost, ali je moguće da i u kasnijim godinama budu privučene dosta mlađim muškarcem.
Ukoliko su nezreli ili traže uzbuđenja, odnos neće trajati, jer Saturn zahteva zrelost, samokontrolu i odgovornost.

Karmičke veze su vezane za Saturna i dešavaju se ponovo kako bismo dobili lekciju iz prošlog života, vratili karmičke dugove i naučili nešto o sebi i popravili odnose.

Ukoliko samo zahtevamo od partnera, a ne dajemo ništa, odnos neće trajati, jer je osobina Saturna sebičnost.

Ovaj aspekt opisuje i umetnost, ozbiljnost u odnosima, bavljenje kreativnim poslom, materijalizovanje umetnosti i stabilnost finansija.
Zadovoljstvo je odnosu ili braku, jer Venera traži ljubav, uživanje i kvalitet. Ukoliko je Saturn previše hladan i dosadan, ona će biti depresivna i nezadovoljna i postavljaće mu uslove koje mora da ispuni kako bi ostala sa njim.

Veze ili brakovi koje sada počnu imaju veliku mogućnost i da traju u vremenu, jer Saturn simbolizuje vreme, trajanje i vernost.

Ukoliko u natalnom horoskopu imate aspekt Venere i Saturna, imate dobar potencijal za ozbiljnu vezu, a nekada i vraćanje bivših ili karmičkih ljubavi.

Važno je razvijati spontanost i kreativnost u odnosu, jer je to ono što Saturnu nedostaje, a Venera želi upravo to da bi bila zadovoljna. Naučite da volite sebe kako biste mogli da volite partnera.

Copyright © 2014 [Aleksandra Arizanović]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana

saturn