Tranziti planeta su ono što se svakodnevno dešava na nebu i oni mogu imati uticaja na natalni horoskop individualno. Tranzitna planeta može aktivirati neki aspekt, posebno kada se dešavaju pomračenja Sunca ili Meseca.

Merkur u konjunkciji sa Jupiterom – Obrazovani, duhoviti učitelji

Merkur simbolizuje praktično razmišljanje, inteligenciju, govor, pisanje i analizu biće u trigonu sa Jupiterom koji simbolizuje obrazovanje, podršku, sintezu, intelektualce, inostranstvo, kvalitet, moral, ekspanziju i optimizam.

Odličan je period za učenje stranih jezika, astrologije i razumevanje, studiranje, kontakte i poslove sa strancima i putovanja u inostranstvo.

Oni koji ovaj aspekt imaju u natalnom horoskopu imaju stalnu potrebu za višim obrazovanjem, čitanjem i prenošenjem znanja drugima.

Merkur je inteligentan učenik koji stalno postavlja pitanja i ide ka tome da jednog dana i sam postane Jupiter koji će nekada i prestići svog profesora.

Ovo je um intelektualca, koji razume ono što uči i primenjuje u poslu. Oni koji se bave astrologijom imaju ovaj aspekt u horoskopu.

Profesije koje označavaju ovaj aspekt mogu biti: prevodioci, profesori, pedagozi, psiholozi, naučnici, pisci, astrolozi, konsultanti i pravnici.

Merkur/Jupiter su svestrani ljudi, duhoviti, komunikativni i interesantni sagovornici.

Copyright © 2014 [Aleksandra Arizanović]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana

merkur jupiter

Merkur u Srcu Sunca 19.12. – Kazimi konjunkcija Merkura i Sunca

Sunce simbolizuje autoritet, centralne ličnosti, kraljeve, oca, supruga, unutrašnji mir, sposobnost, snagu volje u kazimi konjunkciji sa Merkurom koji simbolizuje glasnika bogova, govor, pisanje, komunikaciju, učenje, svest, razum i razmišljanje, donosi odličan period za komunikaciju, meditaciju i uvide.

Ova konjunkcija se zove KAZIMI KONJUNKCIJA, jer se Merkur nalazi “u srcu Sunca” (Kralja), najviše može biti udaljen 17 minuta, što se ne događa često.

Konkretno, Merkur će biti u centru solarnog diska, što ga maksimalno pojačava. Sunce se ispoljava kroz Merkur koji se nalazi u najboljem položaju.

Osobe koje imaju kazimi konjunkciju u natalnom horoskopu su praktične, elokventne, genijalne, imaju talenat za pisanje, dobro pamćenje i učenje, jake uvide, inteligencija se nasleđuje od oca, jer se moć Sunca (oca) ispoljava kroz Merkur. Nastavite sa čitanjem

Venera trigon Neptun – Idealizacije, zaljubljivanje i umetnost

Venera u Škorpiji je u trigonu sa Neptunom u Ribama i donosi nova zaljubljivanja, uživanje i pojačanu kreativnost.

Venera označava odnos, zadovoljstvo, dok Neptun označava idealizaciju, maglovitost, gubitak granica u vezi. Kad smo zaljubljeni, ne vidimo ni jednu manu kod partnera i on deluje kao da je savršen.

Kod zaljubljenih parova se luči endorfin, što je još jedna simbolika ovog aspekta. Nastavite sa čitanjem

Mesec opozicija Saturn – Depresija, monotonija i zatvorenost

Mesec – osećanja i um su u opoziciji sa Saturnom – hladnoća, krutost simbolizuju osećanje zamrznutosti emocija, nemogućnost da se pokaže šta osećamo, zatvorenost, monotonija, gubitak smisla, depresija, potiskivanje besa, tuge i glavobolja.

Posebno će osetiti oni koji ga imaju natalno, uzrok se često nalazi u detinjstvu, iz najranijeg perioda, kada je detetu bilo najpotrebnije da dobija ljubav i pažnju.

Opisuje hladnu i previše strogu majku, koja samo obavlja obaveze oko deteta, nikada mu ne pokazuje osećanja, već dete ostaje prepušteno sebi i povlači se u svoj svet.

Nekada stvara ljude koji su naučeni da budu dovoljni sami sebi i da postavljaju zidove u odnosima, jer na njihove potrebe u detinjstvu niko nije obraćao pažnju.

Potiskivanje emocija u sebi vodi u depresiju, a da biste stvorili bliskost budite autentični, slobodni i spontani.

saturn

Moon opposite Saturn- Depression and monotony

Moon – feeling and mind are in opposition with Saturn – coldness and stiffness symbolize the feeling of frozen emotions, inability to show what we feel, closeness, monotony, loss of meaning, depression, suppression of anger, grief, and headache. It will be felt in particular by the persons who have it in their natal charts; the cause is often found in childhood, from the earliest period, when the child was needed to receive love and attention the most.

Describes cold and too strict mother, who only carries out the obligations regarding the child, who never shows her emotions for him, but a child is left to himself and withdraws into his own world. Sometimes it creates people who are taught to be self-sufficient and to raise the walls in relationships, because nobody paid attention to their needs in childhood.

Suppressing emotions and fears leads to depression, and in order to create closeness, be authentic, free and spontaneous.