O psihološkoj astrologiji

Psihološka astrologija radi na principu dualiteta ili spajanju suprotnosti koji objedinjuje psihologiju i astrologiju u analizi i sintezi natalnog horoskopa. Spoj zapadne i tehnika tradicionalne astrologije i psihologije pokazao se kao jedinstveni metod za detaljnu i kompletnu analizu horoskopa.
Poznato je da je Karl Gustav Jung proučavao sinhronicitet, astrologiju uporedo sa psihologijom i proveo godine na istraživanju psiholoških aspekata u astrološkim simbolima.

Psihološka astrologija otkriva arhetipove u čoveku i daje smer klijentu u osvešćivanju karaktera, osobina, strahova, kao i spoznaji smisla života.

Čovekov karakter stvara akcije i dela, a naša dela, kao i naši preci stvaraju karmu. Radom na sebi, čovek postaje slobodan od toga da planete i zvezde u potpunosti upravljaju njegovim životom. Moguće je teške aspekte razrešiti i biti zadovoljan sobom, a kako slično privlači slično, kada razrešimo svoje unutrašnje konflikte i postanemo zadovoljni sobom, moguće je da privučemo partnera kojim ćemo biti zadovoljni.
Ukoliko se nalazimo u stanju hronične depresije, besmisla ili anksioznosti, takvog partnera ćemo i privući, a na njega projektovati svoje nesvesne obrasce. Naša vibracija privlači slične okolnosti i ljude sa kojima smo bliski.

Planete su arhetipovi, kolektivno nesvesno koje treba osvestiti, a natalni horoskop slika neba u trenutku rođenja, položaj planeta i zvezda tog dana. Univerzum – energija se nalazi u nama i od naše samosvesti, genetike i reakcija zavisi kakva će nam sudbina ili karma biti. Kakvom energijom zračimo takve događaje privlačimo.
Smisao astrologije je ostvariti balans u sebi, sopstvenim radom i promeniti obrasce ponašanja uslovljene genetikom koji se stalno ponavljaju.

Natalni horoskop nam pomaže da iskoristimo ono što imamo i prepoznamo potencijal za razvoj koji smo dobili rođenjem. Uvidom u natalnu kartu dobijamo uvid iz ugla drugog i vidimo sebe kao u ogledalu.

Šta možete saznati na konsultaciji iz psihološke astrologije?

Natalni horoskop predstavlja raspored planeta na nebu u trenutku rođenja, koje prave međusobne aspekte i tako određuju karakter, mogućnosti, potencijale i sudbinske događaje u životu osobe.

Iz natalnog horoskopa se mogu saznati i dobiti:

 • Profil ličnosti, interesovanja, talenti, potencijal za obrazovanje i odgovarajuća profesija
 • Genetika, detinjstvo, porodični odnosi koji utiču na budućnost i razvoj ličnosti
 • Opis partnera, brakova, plodnost
 • Kakvi tipovi ličnosti nas privlače, slaganje u vezi, konflikti, razrešenje i budućnost veze
 • Potencijalne opasnosti i bolesti kojima je osoba sklona, kako bi se sprečio njihov razvoj
 • Razrešavanje psiholoških problema i teških aspekata koji utiču na reakcije
 • Povezanost astrologije i psihologije, makrokosmos u trenutku rođenja je naš mikrokosmos
 • Uvid u ponavljanje karmičkih obrazaca ponašanja uslovljenih detinjstvom i genetikom
 • Karijera, finansijska situacija, nasledstvo i povoljni periodi u kojima je dobro pokrenuti posao
 • Mogućnosti preseljenja u inostranstvo, ako se osoba ne oseća dobro u zemlji u kojoj živi
 • Ciljevi, akcije koje je potrebno pokrenuti kako bi se karma promenila i život postao kvalitetniji
 • Budućnost koja nam je zapisana u trenutku rođenja, teži i povoljniji periodi u  životu

„Kako drugačije bi čoveku palo na pamet da podeli kosmos po analogijama dana i noći, leta i zime, na svet svetlog dana i svet tamne noći naseljen mitskim monstrumima, ukoliko nije imao prototip takve podele u samome sebi.”  Jung

1-1-yin_yang

Psychological Astrology is a scientific method that consolidates psychology and astrology in natal horoscope’s analysis and synthesis. It is well known that Carl Gustav Jung was studying astrology parallel with the psychology and spent years and years on a psycho-aspects research of astrology symbols.

The psychological astrology reveals the archetypes in human bodies and gives the client a direction in reviving the character, features, fears, as well as the humans meaning of life.

Men’s character is carma, therefor if something’s changed in his character, he would be free of ancestors repetitive pattern in its genetics and hard destiny.

The planets are human’s microcosms, segments of personality, because the horoscope is macrocosms in the moment of birth, the written thing.

Deep meaning of astrology is to achieve a balance in us with our own efforts.

Copyright © 2014 [Aleksandra Arizanović]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana