Venera konjunkcija Pluton u kvadratu sa Uranom – Posesivnost i sloboda

Venera u Jarcu nalazi se u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu i donosi strasne i opsesivne veze, koje se ne mogu lako prekinuti. Često u njima ima i ljubomore, opsesije i kontrole, jer je strast dominantna.

Obe planete se nalaze u kvadratu sa Uranom u Ovnu, koji teži da rasturi tu preveliku vezanost za partnera i bude slobodan.

Ovde su često prisutne krajnosti, crno-bela osećanja ili je previše dobro ili u jednom trenutku dođe do prezasićenja, čak i osećanja da je sve besmisleno.

Uran je buntovnik koji ne želi osećanja i vezanost, već slobodu bez obaveza. Veza može biti prekinuta u afektu, samo zato što je partner uradio nešto i time se drugoj strani potpuno zgadio.

Nekada je to obrazac ponašanja koji je usvojen u primarnoj porodici, pa osoba nema bolji model koji bi primenila.

Nekada dolazi do fascinacije novom osobom, koja postaje interesantnija od partnera koji ne priređuje iznenađenja, već je veza upala u rutinu ili nema kvalitet koji se očekuje u ozbiljnoj vezi.

Jedino prihvatljivo rešenje za ove osobe bi bilo da su u vezi koja ih ispunjava, ali ne guši posesivnošću, jer je ljubav otkrivanje slobode partnera.

ambivalentnost