Venera trigon Neptun – Idealizacije, zaljubljivanje i umetnost

Venera u Škorpiji je u trigonu sa Neptunom u Ribama i donosi nova zaljubljivanja, uživanje i pojačanu kreativnost.

Venera označava odnos, zadovoljstvo, dok Neptun označava idealizaciju, maglovitost, gubitak granica u vezi. Kad smo zaljubljeni, ne vidimo ni jednu manu kod partnera i on deluje kao da je savršen.

Kod zaljubljenih parova se luči endorfin, što je još jedna simbolika ovog aspekta.

Endorfini ili endomorfini su supstance koje se proizvode u mozgu i stvaraju prirodne osećaje blaženstva, euforije, ali i smirenosti i sigurnosti u čoveku.

Do njihovog oslobađanja dolazi posle bavljenja fizičkim aktivnostima, kod zaljubljenih parova, u toku i posle seksualnog odnosa, za vreme ljubljenja i maženja, uz pomoć misli koje prizivaju nadu ili veru.

Endorfin je prirodni analgetik protiv bolova ili opijum parova, što je još jedna simbolika Neptuna. U periodu zaljubljenosti ne vidimo mane, pa umišljamo da smo našli savršenog partnera.

On je razlog zbog koga neki ljudi idu iz veze u vezu kako bi dobili svoju dozu endorfina i drugih hormona koji su zaslužni za fantastično osećanje zaljubljenosti.

Dokazano je da početna strast i zaljubljenost ne mogu trajati više od tri godine, a posle toga ili prelaze u ljubav ili dolazi do raskida.

Imajte na umu uzroke toga ukoliko počnete sebe da ubeđujete da se partner promenio i da to više nije ono što je bilo na početku, tek tada ste ga upoznali stvarno.

Neptun je često velika iluzija, pa je potrebno posle perioda zaljubljenosti vratiti se u realnost i prihvatiti svoje i partnerove mane. Princ ne postoji, kao ni bajka u koju smo verovali u detinjstvu.

Najviše umetnika ima ovaj aspekt, tako da je dobro iskoristiti ga za stvaranje umetničkih dela.

Copyright © 2014 [Aleksandra Arizanović]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana

prava ljubav