VRLINE I MANE 12 ZNAKOVA

OVAN

Prvi vatreni, aktivni i kardinalni znak zodijaka kojim počinje proleće kada je egzaltirano Sunce u Ovnu, a njegov vladar je planeta Mars.
Pozitivne osobine znaka Ovna su: takmičarski duh, pokretanje akcije, energija, ambicioznost, usmerenost ka cilju, avanturizam, optimizam, asertivnost i hrabrost.
Ukoliko se u horoskopu planete Mesec, Merkur, Saturn ili Venera nađu u znaku Ovna, pokazaće svoju destruktivnu stranu i osobine: agresivnost, samodokazivanje, nestrpljivost, naglost, egoizam, sebičnost i superiornost.

BIK

Drugi zemljani, pasivni i fiksni znak zodijaka, čiji je vladar Venera, a Mesec u Biku je egzaltiran.
Pozitivne osobine Bika su: istrajnost, sreća u porodici, ljubavi, umetnosti, praktičnost, vernost, stabilnost i produktivnost.
Planeta Mars u Biku, daje negativne osobine: lenjost, preterani hedonizam, usporenost, pasivnost, opreznost pre nego ulazak u rizik, posesivnost i usmerenost ka novcu.

BLIZANCI

Treći vazdušni, aktivni i promenljivi znak zodijaka, čiji je vladar Merkur, koji vlada i Devicom, daje ovom znaku pozitivne osobine: radoznalost, komunikativnost, razigranost, pokretljivost, snalažljivost, duhovitost, racionalnost i dobre ideje.
Jupiter u Blizancima ima negativne osobine: preterivanje, nedostatak optimizma, bavljenje isključivo logičnim i razumnim, jer su Blizanci niži konkretni um, dok se Jupiter vezuje za više obrazovanje i viši apstraktni um (filozofski, religiozni, ezoterični, psihološki).

RAK

Četvrti vodeni, pasivni i kardinalni znak zodijaka, kojim počinje leto, čiji je vladar Mesec, a Jupiter egzaltiran u Raku daje ovom znaku pozitivne osobine: entuzijazam, emotivnost, empatiju, intuitivnost, odlično pamćenje, brižnost, ljubav prema porodici, srdačnost, senzibilnost, kao i umetničke talente.
Ukoliko su Saturn i Mars u Raku, to će davati negativne osobine: promenljiva raspoloženja, impulsivnost, preosetljivost i stidljivost.

LAV

Peti vatreni, aktivni i fiksni znak zodijaka, kojim vlada Sunce i daje pozitivne osobine: unutrašnje zadovoljstvo, samosvest, volja, dostojanstvo, autentičnost, otvorenost, hrabrost, ljubav prema deci, jak autoritet, stabilnost i odlučnost.
Saturn u Lavu je u izgonu i daće negativne osobine: impulsivnost, sujetu, nedostatak samokontrole, egocentričnost i dominantnost u odnosima.

DEVICA

Šesti zemljani, pasivni i promenljivi znak zodijaka kojim vlada Merkur i daje pozitivne osobine: jak intelekt, analitičnost, sistematičnost, praktičnost, preciznost, zdrav način života i razumevanje.
Merkur je egzaltiran u Devici, ukazuje na natprosečnu inteligenciju u dobrim aspektima.
Kada je Venera u Devici, daje negativne osobine: nesigurnost, samokritičnost, perfekcionizam, kritikovanje drugih, hladnoću u odnosima i izbirljivost.

VAGA

Sedmi vazdušni, aktivni i kardinalni znak kojim počinje jesen, vladar je Venera, a Saturn je egzaltiran u Vagi, pozitivne osobine su: dobar balans, humanost, šarm, dobra samokontrola, odmerenost, diplomatičnost, spremnost na kompromise i druželjubivost.
Kada je Sunce u Vagi, u padu je, tako da ima i negativne osobine: neodlučnost, zavisnost od drugih, snobizam, priželjkuje savršenstvo u odnosu i narcisoidnost.

ŠKORPIJA

Osmi vodeni, pasivni i fiksni znak čiji je vladar Mars, a Uran je egzaltiran u Škorpiji. Za razliku od Ovna, Škorpija je noćni, pasivni Mars.
Pozitivne osobine su: mogućnost promene i transformacije, hrabrost, odanost, duboka emotivnost, odgovornost, istraživački duh i ambicioznost.
Venera u Škorpiji daje negativne osobine: posesivnost, ljubomora, crno-bela osećanja, sumnjičavost, pesimizam, osvetoljubivost i prenaglašena seksualnost.

STRELAC

Deveti vatreni, aktivni i promenljivi znak kojim vlada Jupiter, daje pozitivne osobine: optimizam, viši um, potreba da prenosi znanje i da putuje, entuzijazam, obrazovanost, častan, pravedan i kosmopolita.
Negativne osobine Strelca i Merkura u ovom znaku su: preopširnost u komunikaciji, fanatičnost, avanturizam i prevelika potreba za slobodom.

JARAC

Deseti zemljani, pasivni i kardinalni znak kojim vlada Saturn, pozitivne osobine: odgovornost, praktičnost, samokontrola, pouzdanost i ambicioznost.
Kada je Mesec u Jarcu, ima negativne osobine: hladnoća u ispoljavanju emocija, rezervisanost, krutost, introvertnost i dominantnost.
Mars u Jarcu je egzaltiran i najveći karijerista koji se penje ka vrhu.

VODOLIJA

Jedanaesti vazdušni, aktivni i fiksni znak kojim vladaju Saturn i Uran, pozitivne osobine su: originalnost, genijalne ideje, humanost, intuitivnost i druželjubivost.
Negativne osobine Sunca u Vodoliji su: nezadovoljstvo, buntovništvo, sujeta, tvrdoglavost i nepredvidivost.

RIBE

Dvanaesti vodeni, pasivni i promenljivi znak kojim vladaju Jupiter i Neptun, daje pozitivne osobine i kada je Mesec u Ribama: empatičnost, humanost, intuitivnost, spontanost, duhovnost, interesovanja za astrologiju, psihologiju i umetničke talente.
Negativne osobine Merkura i Marsa u Ribama su: preosetljivost, impulsivnost, nepraktičnost, nerealnost, žrtvovanje, potreba za bežanjem iz stvarnosti i maštanjem.

Copyright © 2014 [Aleksandra Arizanović]. All Rights Reserved/Sva prava zadržana

horoskop