Solarni ili godišnji horoskop

Solarni ili godišnji horoskop je prognostička tehnika za određenu godinu, zove se Solarni povratak, a kombinuje se i sa drugim prognostičkim tehnikama kao što su progresije i direkcije da bi se utvrdio povoljan period za određene aktivnosti, kao i osetljive oblasti na koje bi osoba posebno trebalo da obrati pažnju i preduzme akcije.

Solarni povratak radi se za trenutak kada se Sunce nađe na tačnom mestu gde se nalazi u natalu (isti stepen, minut i sekund), pa se često dešava da sam datum Sunčevog povratka nije isti datumu rođendana, jer Sunce ne mora iste godine istog datuma biti na natalnoj poziciji, već to može varirati od dana pre do dana kasnije.

U astrologiji godina počinje nekad dan pre ili dan posle rođendana i završava se za godinu dana, kada se Sunce vraća na natalnu poziciju.
Solarni horoskop se nikad ne analizira bez natalnog horoskopa, već se gledaju aspekti koje solarni pravi sa natalnim planetama.

Ukoliko klijenta interesuje šta ga očekuje naredne godine, može naručiti samo solarni horoskop.

solarni povratak

Solar chart

Solar or annual horoscope is a forecasting technique for a given year, it is called Solar Return and it is done for the date of birth, and it is also combined with other forecasting techniques, such as progressions and directions in order to establish a favorable period for certain activities, as well as sensitive areas that people should pay special attention to and take action.

In astrology the year starts when the sun returns to the natal position.

Solar chart is never analyzed without a natal chart; the astrologer observes the aspects that solar aspect makes with natal planets.