Venera

Planeta Venera, ime dobila po grčkoj boginji ljubavi, požude i plodnosti Afroditi. Nastala je iz morske pene, iz Uranovih genitalija koje su bačene u more.

Dnevno prelazi po 1.2 stepena, a može biti i retrogradna, što otežava odnose.

Venera je planeta koja vlada Bikom i Vagom i simbolizuje odnose, brak, novac, materijalno, animu, čulno uživanje i zadovoljstvo.

Vlada umetnošću, hedonizmom, skladom i šarmom.
Predstavlja lepotu, jajnu ćeliju, kao i genetski materijal.

U teškim aspektima donosi promiskuitet, pohlepu, ljubomoru i primitivizam. Kada je spaljena od Sunca može osećati bes, nezadovoljstvo u odnosima.

Venera u znacima

Venera u izgonu u Ovnu je impulsivna, strasna, dominantna, sebična, voli da se takmiči, privlače je mačo muškarci i ne snalazi se dobro u odnosima.

Venera u sedištu u Biku je hedonista, potrebna joj je finansijska sigurnost i porodica, privlače je muškarci koji dobro zarađuju i vole luksuzan život, jer je i sama takva.

Afrodita
Afrodita

Venera u Blizancima je mladolika, duhovita, komunikativna, nekad površna i neodlučna u odnosu.

Venera u Raku je brižna, empatična i porodična osoba, vezana za majku, voli decu i kreativnost, udoban porodični život, potrebna joj je sigurnost u vezi.

Venera u Lavu je kreativna, umetnica, jedinstvena, potrebna joj je očinska figura, kao i vernost.

Venera u padu u Devici je analitična, sumnjičava, racionalna, proračunata, perfekcionista, ima manjak samopouzdanja, traži sigurnost u vezi. Voli zdrav život i ljubimce, često u medicinskim profesijama.

Venera u svom znaku u Vagi je diplomata, u balansu kad je u dobroj vezi, kreativna, ne može da bude bez partnera.

Venera u izgonu u Škorpiji traži ono što je skriveno, zanimaju je teme o smrti, ono što je ispod površine, često razmišljanja sve ili ništa, veoma strasne i posesivne. Interesuju je astrologija, tantra, medicina

Venera u Strelcu je optimista, idealista, filozof, voli da uči i da putuje, avanturista, potrebna joj je sloboda, zanima je religija, spiritualnost, meditacije i prenošenje znanja drugima.

Venera u Jarcu je ambiciozna, odgovorna, voli strukturu, organizovanost, disciplinu, kreativnost, traži sigurnost i posvećenost u vezi. Često radi u državnoj instituciji i voli komfor i novac.

Venera u Vodoliji je ekscentična, originalna, buntovnica, aktivista, humana, nezavisna, slobodna, puno prijatelja ima, voli druženja, nauku, astrologiju.

Venera u Ribama je kreativna, maštovita, spiritualna, traži potpuno predavanje, romantiku i zaljubljenost u vezi, nema granice, univerzalna ljubav prema svima.