Delimično pomračenje Sunca u Devici 13.9. 2015.

Delimično pomračenje Sunca u Devici na 20 stepenu uticaće najviše na lične planete – Sunce, Mesec, Merkur, Veneru i Marsa i ascendent u promenljivim znacima Devici, Ribama, Strelcu ili Blizancima.

Ključna reč koja se vezuje za ovo pomračenje je promena ili transformacija. U martu smo imali potpuno pomračenje Sunca u Ribama, a sada je u suprotnom znaku.

Znak Device je nastao po mitu o Erigoni, Ikarijevoj ćerki koja je bacila kletvu na ubice svog oca, tako da je svaki dan po jedna devojka devica izvršavala samoubistvo, dok ubice oca nisu pronađene, a ona se obesila zbog tuge posle očeve smrti.

Devica se vezuje i za potčinjenost, sumnjičavost, kritikovanje, usamljenost, biti na usluzi drugima, ali i sklonost depresiji i gubitku smisla života, koji pronalazi u suprotnom znaku Ribe koji simbolizuje verovanje, bezuslovnu ljubav, hipersenzibilnost i empatiju sa drugima.

Osa Devica-Ribe označava i bolesti, lečenje, klasičnu, alternativnu medicinu i psihologiju, samo ukoliko prihvatimo obe strane ovog polariteta, konflikt će biti rešen.

Devica je bolest, Ribe- psiha, označava povezanost između stresova, depresije i psihosomatskih bolesti. Sunce i Mesec u Devici će biti u opoziciji sa Neptunom u Ribama.

pomracenje